korting woonverzekering alarm

Korting op je woonverzekering met een alarm

Heb je een alarmsysteem in huis? Dan krijg je in sommige gevallen korting op een woonverzekering. Waarom is dat zo en hoe werkt dat dan? Dat leggen we je uit!

Kies de woonverzekering die bij jou past

Een woonverzekering bestaat meestal uit twee elementen. Een inboedel- en opstalverzekering. In het kort kun je zeggen dat een inboedelverzekering ervoor zorgt dat alles wat los in jouw woning staat is verzekerd. Denk hierbij aan de meubels. Een opstalverzekering verzekerd alles wat van invloed is op de buitenkant van jouw woning en alles wat vastzit in of aan de woning. Hieronder valt bijvoorbeeld schade door blikseminslag, storm of water. Maar ook een lekkage in de centrale verwarming. Kies je een all-risk woonverzekering? Dan is bijna alles verzekerd, ook als je zelf de schade veroorzaakt.

Hoe kan ik korting krijgen met een alarm?

Bij sommige aanbieders kom je in aanmerking voor korting op de premie van de verzekering wanneer je een alarmsysteem in huis hebt geïnstalleerd. Dat zit zo; een alarmsysteem verminderd of beperkt de schade door inbraak of brand. Daardoor loopt de verzekeraar minder risico op het uitkeren van een schadeclaim. In ruil daarvoor bieden sommige verzekeraars een korting aan op de premie.

Werkt dat bij alle aanbieders?

Nee, helaas biedt niet iedere verzekeraar een korting aan wanneer je een alarmsysteem hebt. Wanneer dat wel het geval is, moet je vaak aan een aantal (strenge) eisen voldoen. Zo moet je soms een Politiekeurmerk of BORG-certificaat kunnen overleggen voordat je korting op de premie ontvangt. Maar helaas zijn er ook kosten verbonden aan de procedure voor het aanvragen van een keurmerk of certificaat. Heb je geen zin in gedoe of extra kosten? Bij een woonverzekering van HEMA Verzekeringen hoef je niet aan deze strenge eisen te voldoen en ben je in combinatie met een Homies Alarm beveiligd. En met korting verzekerd!

Maakt het uit welk alarmsysteem je hebt?

Ja, in de meeste gevallen maakt het uit welk alarmsysteem je in huis hebt. Sommige aanbieders willen dat jouw systeem is verbonden met een (dure) alarmcentrale. Wil je echter vertrouwen op jouw eigen netwerk, wat ook nog eens een stuk effectiever is? Dan is het Homies Alarm wellicht iets voor jou! Homies is een slim alarm dat je buren, familie of vrienden in de buurt direct een appje stuurt als er brand of inbraak wordt gedetecteerd. Zodat zij binnen drie minuten poolshoogte kunnen nemen als jij van huis bent. Je hebt het Homies Alarm al vanaf €149,- en krijgt daarmee ook nog eens 10% korting op een woonverzekering!