veilig wonen

Veilig wonen

Stap je wel eens de deur uit met het gevoel dat je vergeten bent om het fornuis uit te zetten? Of vraag je je soms af of je de deur wel op slot hebt gedaan? Zeker wanneer je voor langere tijd weg gaat, zou je het liefst teruggaan om te controleren of je jouw huis wel veilig hebt achtergelaten. Slimme apparatuur kan helpen om de boel voor jou in de gaten te houden. Zo kun jij veilig wonen.

Kleine dagelijkse handelingen voer je vaak automatisch uit. Je denkt er niet over na. Het lijkt zo vanzelfsprekend dat je de deur op slot hebt gedaan, maar het kan goed zijn dat je dat toch bent vergeten. Hetzelfde geldt voor het uitzetten van het fornuis. Hitte kan al snel worden omgezet naar een vlammetje. En een vlammetje wordt al snel een vuur.

Woon veilig

Hoe fijn zou het zijn als je voortaan zorgeloos de deur uit kunt. Als je toch per ongeluk een stekker in het stopcontact hebt laten zitten, wil jij je daar niet meer druk om hoeven te maken. Daarnaast wil je je geen zorgen maken wanneer je jouw raam niet goed hebt gesloten, of niet 100% zeker weet of de deur goed op slot zit. Je wilt gewoon veilig kunnen wonen. Ook al denk je: bij mij valt er niets te halen, de impact op jouw privacy is groter dan je denkt. Je voelt je niet meer veilig in jouw eigen huis.

Wanneer je er over nadenkt dat 3% van de Nederlanders afgelopen jaar slachtoffer is geweest van woninginbraak, vraag je je toch af of jij wel goed beveiligd en verzekerd bent. En we hebben het dan nog niets eens gehad over woningbranden. Er zijn namelijk ook nog eens zo’n 283 brand claims per dag! De grootste oorzaken daarvan zijn; koken, (het opladen van) elektrische apparaten en roken.

Zorgeloos wonen

Tegenwoordig heb je veel apparatuur voor in huis die verbonden is met het internet. We noemen dat ‘slimme’ apparatuur. Hierdoor ben je altijd op de hoogte wanneer er iets gebeurd bij jou thuis, en weet je ook wat er dan precies gebeurd. Denk bijvoorbeeld aan een app waarmee je jouw energieverbruik kunt aflezen. Dit is direct gekoppeld aan de meter in jouw woning.

Maar ook voor het beveiligen en in de gaten houden van jouw woning is er slimme apparatuur verkrijgbaar. Die geven bijvoorbeeld een melding wanneer er bij jou thuis brand is of er wordt ingebroken. Wel zo fijn als je weet dat er dan een sirene afgaat in huis en jij en jouw buren direct op de hoogte worden gehouden. Zo hoef jij je nooit meer zorgen te maken over een deur die niet op slot zit of dat pannetje op het vuur.

Kun jij zorgeloos en veilig wonen? Doe de test en bekijk hoe goed jij bent beveiligd en verzekerd tegen inbraak of brand!

[maxbutton id=”1″]