Ontspannen de deur uit met ons slimme alarmsysteem.

Hema wil dat heel Nederland veilig van huis kan. En wij van Homies Alarm willen dat ook. Daarom hebben we de handen ineengeslagen en krijgt iedereen €100,- korting op ons slimme alarmsysteem.

Wat maakt het Homies alarm slim?

Wanneer het alarm afgaat, klinkt er een sirene in huis. Daarnaast krijg je als bewoner ook direct een melding via Whatsapp op je telefoon en word je even later automatisch gebeld. Reageer je niet binnen 1 minuut, dan waarschuwt Homies ook andere mensen uit jouw zelfgekozen alarmgroep via Whatsapp. Jullie kunnen dan via de chat snel overleggen wat er aan de hand is en de hulpdiensten inschakelen.

Heb je nog vragen?

 • Wat heb ik nodig om Homies te gebruiken?
 • Wifi in huis en een smartphone.
 • Is Homies geschikt voor mijn woning?
 • Homies is geschikt voor elke woning met wifi. Ons standaard pakket geeft bescherming tegen inbraak en brand voor een kleine tot gemiddelde woning. Maar ieder huis is anders. Daarom kun je altijd onderdelen bij- of nabestellen. Wil je graag de scooter in je schuur beveiligen tegen diefstal? Of een rookmelder boven de droger? Onze monteurs hebben al duizenden huizen voorzien van beveiliging. Zij helpen je graag met een eerlijk advies.
 • Ik heb een huisdier. Kan ik Homies gebruiken?
 • Ja. Homies Alarm werkt uitstekend bij huisdieren onder de 25kg die laag bij de grond blijven. Grotere huisdieren of huisdieren die hoog springen kunnen door bewegingsmelders soms voor een inbreker worden aangezien. Heb je een alarmpakket besteld inclusief installatie door een monteur? Dan komen we na aankoop het alarm bij je thuis installeren. De monteur geeft dan advies op maat over de beste plaats voor een bewegingsmelder.
 • Wat als de mensen uit mijn alarmgroep geen Homies Alarm hebben?
 • Geen probleem! Het enige wat de mensen uit jouw alarmgroep nodig hebben is een smartphone. Ze hoeven geen app te downloaden of zelf een alarm te hebben. Jouw netwerk ontvangt een Whatsappje als er bij jou thuis iets aan de hand is.
 • Hoe snel wordt het Homies Alarm geleverd?
 • Als wij je bestelling hebben ontvangen wordt het Alarm binnen 1 week naar jouw adres verstuurd. Je betaalt hiervoor geen verzendkosten. Heb je het Alarm sneller nodig? Neem dan even contact op met onze klantenservice.
 • Moet ik het alarm zelf installeren?
 • Je installeert het alarmsysteem gemakkelijk zelf met behulp van de Homies app. Onze klanten waarderen de zelf-installatie van Homies met een 8.6! Als extra service kun je ervoor kiezen het alarm te laten installeren door onze monteur. De kosten hiervoor zijn €100 euro. Voor een afspraak met onze monteur kun je contact opnemen met onze klantenservice.
 • Waarom betaal ik abonnementskosten?
 • Met het Homies abonnement betaal je voor onze dienstverlening:

  • Bij het afgaan van jouw alarmsysteem wordt jij eerst via een appje gewaarschuwd en daarna via een telefoontje.
  • Kun jij zelf niet reageren of in actie te komen, dan waarschuwen we jouw alarmgroep via Whatsapp.
  • We ondersteunen jouw alarmgroep met duidelijke tips & instructies om op een veilige manier in actie te komen.

  Je betaalt niet per melding: voor een vast bedrag per maand wordt het afgaan van jouw alarm áltijd opgevolgd. Ook onze standaard services worden gedekt met jouw abonnement. Vanuit Homies voeren we regelmatig updates uit zonder dat jij hier als gebruiker werk aan hebt. Voor vragen en ondersteuning bij storingen, beschadigingen of uitbreiding van je systeem kun je onze collega’s iedere werkdag bereiken via WhatsApp, e-mail en telefoon.

 • Wat als mijn stroom uitvalt?
 • Het basisstation is aangesloten op het stroomnet. Bij stroomuitval zit er in het basisstation een noodaccu die het alarm voor 15 uur ingeschakeld houdt. Zo blijft je alarm ook bij stroomuitval actief.
 • Wat als mijn wifi uitvalt?
 • Wanneer er zich problemen voordoen met je wifi wordt het alarm lokaal actief. Het basisstation waarschuwt je nog steeds voor inbrekers en brand maar er wordt geen bericht verzonden naar jouw alarmgroep. Zorg er dus voor dat je wifi het zo snel mogelijk weer doet.
 • Krijg ik ook beveiligingsstickers bij het alarm?
 • Ja, in het basispakket zijn drie beveiligingsstickers inbegrepen die je op je woning kunt plakken om potentiële inbrekers af te schrikken.
 • Moet ik een Hema woonverzekering hebben om de korting te gebruiken?
 • Nee, dat is niet nodig. Van Homies krijgt iedereen €100 korting via de HEMA. Daarnaast kun je ook 10% korting op een woonverzekering bij HEMA krijgen, wanneer je een Homies Alarm in huis hebt.

Nóg beter beveiligd met een
HEMA Woonverzekering!

Met een Homies alarmsysteem ben je effectief beveiligd. Een alarmmelding naar jouw zelf samengestelde alarmgroep zorgt er namelijk voor dat er snel een ooggetuige aanwezig kan zijn die eventueel de hulpdiensten in kan schakelen. Veel sneller dan bijvoorbeeld een alarmcentrale. Helaas betekent dat niet altijd dat een alarmsysteem schade door brand of inbraak kan voorkomen. Met een HEMA Woonverzekering ben je goed verzekerd voor de kosten van schadeherstel.

Met een Homies alarmsysteem krijg je nu één jaar lang 10% korting op de premie van de Woonverzekering. Zo regel je dat:

Stap 1:

Koop en installeer het Homies alarmsysteem in jouw woning.

Stap 2:

Bereken jouw premie op de website van HEMA Verzekeringen en geef in het formulier aan dat je beveiligd bent met het Homies alarmsysteem. Jouw korting wordt dan automatisch verrekend.

Ben je al verzekerd? Maak dan gebruik van de overstaphulp op de website van HEMA Verzekeringen.

Heb je al een HEMA Woonverzekering? Lees dan wat je kunt doen op deze pagina. Je wordt doorgestuurd naar de website van HEMA Verzekeringen.

HEMA verzekering afsluiten

Reviews.

review-consumentenbond

Consumenten Bond

Homies Alarm biedt een unieke manier van beveiliging. Bij inbraak- of rookdetectie creëert het automatisch een WhatsApp-groep om mensen in de buurt te waarschuwen.

review-smarthomeweb

Smarthomeweb.nl

In tegenstelling tot veel andere slimme alarmsystemen richt Homies haar pijlen juist op omwonenden, die in veel situaties sneller bij de woning kunnen zijn dan de bewoner. Hiermee is Homies een unieke smart home beveiligingsspeler.

review-editienl

EditieNL

Het systeem vergroot niet alleen het gevoel van veiligheid in de buurt. Maar zorgt er ook voor dat er meer contact is met de buren.

Partners.